SLEDOVÁNÍ KONFLIKTNÍCH SITUACÍ NA TRAMVAJOVÝCH ZASTÁVKÁCH (Perner's Contacts, 2006)
Příspěvek se zabývá sledováním konfliktní situací na tramvajových zastávkách. Ukazuje na možnost využití metody videoanalýzy konfliktních situací. Tuto metodu využívají pracovníci Laboratoře silniční dopravy při Institutu dopravy, VŠB-TU Ostrava. Článek vychází z řešení grantového projektu č. 103/04/0476 „Návrh metodiky financování dopravní obslužnosti“,  který je realizován za finanční podpory ze státních prostředků prostřednictvím Grantové agentury České republiky.
Keywords: MHD; bezpečnost; silniční doprava