NÁVRHY ŘEŠENÍ PARKOVÁNÍ V OBYTNÝCH MĚSTSKÝCH ČÁSTECH (Perner's Contacts, 2020)
Příspěvek se zabývá řešením problematiky parkování ve městech. Konkrétně je zaměřen na parkování v obytných městských částech. Zde je velkým problémem nedostatek parkovacích míst a z tohoto důvodu dochází k nevhodnému odstavování vozidel. Příspěvek předkládá konkrétní návrhy na doplnění certifikované Metodiky pro přípravu plánů udržitelné mobility měst České republiky v oblasti dopravy v klidu. Navrhuje konkrétní technologický postup řešení parkování v obytné městské části s využitým systémového přístupu. Stanovuje základní vstupy pro řešení tohoto parkování. Vymezuje možné návrhy změn v parkování. Aplikaci vybraných návrhů změn provedli autoři na sídlišti Dubina v Pardubicích.
Keywords: parkování; obytná městská část; parkovací místo