SYSTÉM TVORBY ROČNÍHO JÍZDNÍHO ŘÁDU PROVOZOVATELE DRÁHY V PODMÍNKÁCH EVROPSKÉ UNIE (Perner's Contacts, 2020)
Článek popisuje nový způsob tvorby ročního jízdního řádu v informačním systému KANGO provozovatele dráhy Správy železnic. Systém je přístupný pro informační systémy dopravců prostřednictvím datového rozhraní, které umožňuje komunikaci pomocí XML zpráv odpovídajících specifikacím TAF / TAP TSI Evropské Unie. Součástí systému je nový modul KANGO-Tras, který zajišťuje zpracování zpráv, správu žádostí a datových jízdních řádů. Pro tvorbu jízdního řádu byly navrženy procesy pro zpracování nové žádosti, modifikaci a zrušení žádosti dopravcem, vymazání datového jízdního řádu provozovatelem dráhy a zpracování údajů, které nejsou potřebné v době konstrukce.
Keywords: jízdní řád; trasa vlaku; KANGO; TSI; informační systém