OPATŘENÍ K VYŠŠÍ BEZPEČNOSTI SILNIČNÍCH VOZIDEL KATEGORIE M1 A JEJICH TECHNICKÉ PROHLÍDKY V ČESKÉ REPUBLICE A V NĚMECKU (Perner's Contacts, 2021)
Příspěvek se zabývá problematikou bezpečnosti silničních vozidel kategorie M1. Především je pak zaměřen na technologické postupy jejich pravidelných technických prohlídek. S využitím síťové analýzy je zde analyzován technologický postup pravidelné technické prohlídky vozidla kategorie M1 v České republice a ve Spolkové republice Německo. Na základě jejich porovnání navrhuje racionalizační opatření vedoucí ke zvýšení kvality tohoto druhu technické prohlídky.
Keywords: osobní automobil; pravidelná technická prohlídka; stanice technické kontroly; síťová analýza; technologický postup