NÍZKORYCHLOSTNÍ KONTROLNÍ VÁŽENÍ VOZIDEL (Perner's Contacts, 2022)
Příspěvek se zabývá problematikou nízkorychlostního kontrolního vážení vozidel. Představuje základní právní předpisy EU a právní předpisy ČR upravující oblast limitů hmotností a rozměrů vozidel. Seznamuje s tím, která vozidla a na kterých pozemních komunikacích se váží při nízkorychlostním kontrolním vážení. Uvádí, kdo může toto vážení provádět. Představuje a komentuje technologický postup nízkorychlostního kontrolního vážení a navrhuje konkrétní úpravy v této činnosti. Seznamuje se sankcemi za překročení stanovených limitů a navrhuje jejich úpravu.
Keywords: limity hmotností a rozměrů vozidel; nízkorychlostní vážení; přetížené vozidlo; sankce za přetížené vozidlo; technologicý postup při vážení vozidel