ANALÝZA SAMOOBSLUŽNÝCH BOXŮ V PARDUBICÍCH: PARCEL LOCKERS IN PARDUBICE (Perner's Contacts, 2022)
Příspěvek se zabývá problematikou doručování na poslední míli. Doručování na poslední míli je jedním z hlavních faktorů, které ovlivňují počet užitkových vozidel pohybujících se po městě. Z důvodu trvalého nárůstu elektronického obchodování, které je primárně zaměřeno na doručování do domu. V posledních letech se velmi zajímavým řešením na snížení počtu vozidel ve městech aplikovalo využití samoobslužných boxů jako účinný systém doručování na poslední míli. Tento článek je zaměřen na analýzu aktuálního stavu samoobslužných boxů a možností jejich využití v Pardubicích.
Keywords: samoobslužné boxy; city logistika; oručování na poslední míli; e-commerce