VPLYV PANDÉMIE COVID-19 NA VYUŽÍVANIE SLUŽIEB ŽELEZNIČNEJ DOPRAVY NA SLOVENSKU (Perner's Contacts, 2022)
Uvedený príspevok sa zaoberá dopadom opatrení zavedených v prvom polroku 2020 na železničnú osobnú dopravu v Slovenskej republike za účelom spomalenia šírenia vírusu počas prvej vlny pandémie COVID-19. Príspevok obsahuje chronologický zoznam opatrení zavedených dopravcami a správcom infraštruktúry počas prvej vlny pandémie v železničnej doprave. Hlavným cieľom príspevku je skúmať a analyzovať prepad prepravných výkonov v jednotlivých mesiacoch prvého polroku 2020 a následný odhad vplyvu týchto zmien na sektor osobnej železničnej dopravy. Prepravné výkony sú následne analyzované na troch významných prepravných reláciách v Slovenskej republike, pričom sú porovnávané roky 2018, 2019 a 2020.