ANALÝZA EKONOMICKÉHO HODNOCENÍ PROJEKTŮ V CITY LOGISTICE (Perner's Contacts, 2022)
Článek se zabývá problematikou ekonomického hodnocení projektů, které souvisí s city logistikou. Je důležité, aby při řešení logistických projektů v městském prostředí nebyla na úkor vlastní technické funkčnosti systému opomíjena jeho ekonomická stránka. Nejprve bude v rámci článku analyzováno, které z metod jednotliví autoři využívají při hodnocení projektů v city logistice. Cílem článku je následně pomocí komparativní analýzy tyto metody porovnat a nalézt jejich vhodnou kombinaci, která by zajistila co nevětší objektivitu hodnocení projektů v oblasti městské logistiky.
Keywords: city logistika; ekonomické hodnocení; čistá současná hodnota investice; vnitřní výnosové procento; analýza přínosů a nákladů