AKTUÁLNÍ PROBLÉMY VÝKONOSTI A BEZPEČNOSTI SILNIČNÍ KAMIONOVÉ PŘEPRAVY (Perner's Contacts, 2023)
Přestože hospodářský vývoj České republiky v uplynulé dekádě lze hodnotit jako vcelku pozitivní, vývoj výkonnosti tuzemských silničních nákladních dopravců vykázal v tomto období razantní pokles. Evropská silniční kamionová doprava však byla nucena řešit celou řadu problémů, které na tuzemské dopravce dopadly velmi citelně. Předložená práce si klade za cíl nalézt a určit příčiny tohoto vývoje a poukázat na některé faktory, které nepříznivý vývoj pomohly zvrátit.
Keywords: silniční kamionová doprava; elektronický nákladní list; fantomová přeprava; přeshraniční obchod