OPTIMALIZÁCIA CESTOVNÝCH PORIADKOV S VYUŽITÍM GENETICKÉHO ALGORITMU (Perner's Contacts, 2009)
Článok je zameraný na implementáciu genetických algoritmov pre zostavenie a optimalizáciu cestovného poriadku vo verejnej doprave. Efektívnosť takéhoto prístupu je prezentovaná na jednoduchom príklade s použitím platného cestovného poriadku. Navrhnuté riešenie dokázalo minimalizovať celkový čas čakania a prestupu cestujúcich.
Keywords: Optimalizácia cestovných poriadkov; genetické algoritmy