VÝVOJ POPLATKOV ZA POUŽÍVANIE CESTNEJ SIETE VO VYBRANÝCH ŠTÁTOCH EURÓPY A V SLOVENSKEJ REPUBLIKE (Perner's Contacts, 2009)
Náklady na elektronické mýto predstavujú dôležité náklady dopravcu. Tento príspevok analyzuje vývoj poplatkov za používanie cestnej siete vo vybraných štátoch: Nemecku, Českej republike, Rakúsku, Poľsku, Maďarsku, Belgicku, Holandsku, Luxembursku, Švédsku, Dánsku a Švajčiarsku.Príspevok tiež analyzuje vývoj sadzieb a rozsah spoplatnenia cestnej siete v Slovenskej republike.
Keywords: cestná; doprava; mýto; náklady; vývoj