MODELOVÁNÍ PROVOZU NA SVÁŽNÉM PAHRBKU SEŘAĎOVACÍ STANICE POMOCÍ NESPOLEHLIVÉHO SYSTÉMU HROMADNÉ OBSLUHY (Perner's Contacts, 2010)
Článek je věnován modelování provozu na svážném pahrbku seřaďovací stanice s využitím teorie hromadné obsluhy. Studovaný proces je modelován jako nespolehlivý systém hromadné obsluhy s dokončením obsluhy požadavku při vzniku poruchy linky. Článek předkládá dva odlišné modely reálného systému – matematický model a simulační model vytvořený v prostředí Witness. V závěru článku je provedena komparace dosažených výsledků.
Keywords: Svážný pahrbek; nespolehlivý M/E10/1/5 systém hromadné obsluhy; simulace; Witness