PŘÍČNÁ STABILITA PLOVOUCÍHO TĚLESA VÁLCOVÉHO TVARU PLOVÁKŮ (Perner's Contacts, 2010)
Příspěvek pojednává o výpočtu stability a plovatelnosti plovoucí otoče plovoucích pásových dopravníků s koncovými plováky. Plovoucí otoč je sestavena ze dvou plováků válcového tvaru a rámové konstrukce.
Keywords: Plovoucí pásový dopravník; válcový plovák; stabilita; plovatelnost