POTENCIÁL GEOMERKETINGU V RIEŠENÍ ÚLOH SEGMENTÁCIE A TARGETINGU TRHU (Perner's Contacts, 2010)
Geomarketing predstavuje prepojenie marketingovo orientovaných údajov s vyspelými technológiami geografického informačného systému (GIS). Úlohy cieleného marketingu (segmentácia, targeting, pozicioniovanie) je možné úspešne riešiť len s podrobnými informáciami o trhu a s využitím sofistikovaných štatistických nástrojov. V článku sú predstavené niektoré z menej využívaných možností geomarketingu, ktoré spočívajú predovšetkým vo využívaní kombinácie marketingových databázových údajov, interpretačných možností geografického informačného systému a využití nástrojov zhlukovej analýzy, prípade riešení lokačnoalokačných úloh.
Keywords: Geomarketing; geografický informačný systém; marketingové analýzy