ANALÝZA SPOPLATNENIA CIEST I. TRIEDY MÝTOM V SR Z REGIONÁLNEHO HĽADISKA (Perner's Contacts, 2010)
Príspevok sa zaoberá spoplatnením ciest I. triedy elektronickým mýtom vo vzťahuk vnútroštátnej cestnej nákladnej doprave. Analyzuje regionálne rozdiely v rozsahuspoplatnenia ciest I. triedy. Skúma tiež možnosti použitia ciest II. triedy akoalternatívu regionálnej dopravy voči spoplatneným cestám I. triedy.
Keywords: mýto; vnútroštátna cestná nákladná doprava; cesty I triedy; cesty II. triedy