ANALÝZA DOPRAVNÍ NEHODOVOSTI NA OKRUŽNÍCH KŘIŽOVATKÁCH V ČESKÉ REPUBLICE (Perner's Contacts, 2010)
Příspěvek se zabývá analýzou dopravní nehodovosti na okružních křižovatkách v České republice v letech 2007 a 2008. Příspěvek byl zpracován za finanční podpory projektu výzkumu a vývoje č. CG911-008-910 „Vliv geometrie stavebních prvků na bezpečnost a plynulost provozu na okružních křižovatkách a možnost predikce vzniku dopravních nehod“ Ministerstva dopravy ČR.
Keywords: dopravní nehodovost; okružní křižovatka