VZNIK A PODSTATA UDEĽOVANIA CERTIFIKÁTOV SCHVÁLENÝCH HOSPODÁRSKYCH SUBJEKTOV (Perner's Contacts, 2010)
Príspevok sa zaoberá príčinami vzniku certifikácie schválených hospodárskych subjektov ako novým javom v colných záležitostiach Európskej únie. Získavanie certifikátu AEO je sprevádzané množstvom požiadaviek a zisťovaní, ktoré sú pre žiadajúci hospodársky subjekt častokrát neprehľadné a nezrozumiteľné. Aj to je možnou príčinou pomerne malého množstva subjektov, ktoré toto osvedčenie získali v Českej i Slovenskej republike. Získanie takéhoto certifikátu je nesporným dôkazom kvality a spoľahlivosti daného hospodárskeho subjektu.
Keywords: AEO; certifikácia AEO; schválený hospodársky subjekt; colné formality; osvedčenie; žiadateľ