INOVATIVNÍ SYSTÉM DISTRIBUCE HOTOVÝCH PAPÍROVÝCH VÝROBKŮ (Perner's Contacts, 2010)
Příspěvek popisuje inovativní logistický systém, který je určen pro přepravu papíru. Jedná se o speciální přepravní jednotku SECU, ocelový kontejner integrovaný s tzv. Ro-Ro kazetou, umožňující manipulaci pomocí terminálových traktorů a trajlerů. Vnitřek kontejnerů je uzpůsoben pro ložení rolí papíru, u nové generace SECU je pak možné provádět nakládku rolí plně automaticky. Pro snadnou identifikaci jsou SECU vybaveny RFID tagy. Tento systém je využíván od konce roku 1999 nejprve jen v rámci Švédska a od roku 2005 i se zapojením Finska. Tím byl zaveden zcela nový systém distribuce hotových výrobků (role papíru), který je nyní označován jako NETSS (North European Transport Supply System).
Keywords: kontejner; logistický systém; papír; distribuce