RIEČNE INFORMAČNÉ SLUŽBY A ICH APLIKÁCIA V PODMIENKACH DUNAJSKEJ PLAVBY (Perner's Contacts, 2010)
Analýza príčin a dôvodov vzniku riečnych informačných služieb (RIS). Funkčné usporiadanie systému riečnych informačných služieb s použitím telematických technológií. Charakteristika hlavných telematických častí systému. Aktuálny stav v zavedení a využití systému riečnych informačných služieb na Slovensku.
Keywords: telematika; vodná doprava; riečne informačné služby; technológia; elektronická mapa