MOŽNOSTI VYUŽITÍ SOFTWARE SNOOPY A PIPE2 K NAVRHOVÁNÍ LINEK MHD (Perner's Contacts, 2010)
Příspěvek se zabývá modelováním pohybu vozidel v síti linek MHD pomocí Petriho sítí. V úvodu je uveden význam problému tvorby sítě linek MHD a motivace využití nástroje Petriho sítí. Následuje teoretická analýza včetně základní koncepce a rozdělení Petriho sítí. Pomocí P/T Petriho sítí je nastíněno řešení konkrétního příkladu.
Keywords: dopravní síť; Petriho síť; model; simulace