EVIDENCIA A REGISTRÁCIA PRACOVNÝCH ÚRAZOV V DOPRAVE (Perner's Contacts, 2007)
Jedným zo závažných problémov každého zamestnávateľa aj v oblasti dopravy je riziko poškodenia zdravia a vznik pracovných úrazov. Predpokladom minimalizácie pracovných úrazov je ich správna evidencia a registrácia. V podmienkach Slovenskej republiky došlo v tejto oblasti v druhej polovici roku 2006 prijatím nových právnych noriem k významným zmenám. Obsahom článku je rozbor niektorých aspektov pojednávajúcich o postupe zamestnávateľa pri evidencii a registrácii pracovných úrazov.
Keywords: Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci; doprava; inšpektorát práce; pracovný úraz; zamestnávateľ; zamestnanec; závažný pracovný úraz