EURÓPSKA DOPRAVNÁ POLITIKA A DOPRAVNÁ NEHODOVOSŤ V SR V ROKU 2006 (Perner's Contacts, 2007)
Daný článok sa venuje problematike zosúladenia cieľov európskej dopravnej politiky a situácií na cestách v SR. Základným cieľom EÚ v danej oblasti je zníženie úmrtnosti na cestách do roku 2010 o 50% oproti roku 2002. Článok prináša štatistické údaje o nehodovosti v SR a o príčinách ich vzniku. Záver článku je venovaný niektorým opatreniam Rady vlády SR pre bezpečnosť cestnej premávky v súvislosti so znižovaním nehodovosti na cestách.
Keywords: Európska dopravná politika; Národný plán na zvýšenie bezpečnosti cestnej premávky; návrhy opatrení; nehodovosť