MODELOVÁNÍ A SIMULACE NESPOLEHLIVÉHO M/M/n/n SYSTÉMU HROMADNÉ OBSLUHY (Perner's Contacts, 2010)
Příspěvek je věnován modelování a simulaci Markovského vícelinkového systému hromadné obsluhy podléhajícího poruchám a s dostačující opravárenskou kapacitou, systém netvoří frontu čekajících požadavků. Příspěvek představuje matematický model studovaného systému a simulační model vytvořený v software CPN Tools. Na konci příspěvku jsou statisticky vyhodnoceny výsledky, které byly dosaženy oběma přístupy.
Keywords: M/M/n/n; Systém hromadné obsluhy; Porucha; Petriho síť