DISTRIBUOVANÝ ALGORITMUS PRO HĽADANIE HAMILTONOVSKEJ CESTY (Perner's Contacts, 2010)
Mnohé praktické problémy v doprave môžu byť transformované na problém hľadania hamiltonovskej cesty alebo kružnice. Je dokázané, že tento problém je NP-úplný, takže môže byť časovo náročný pre úlohy riešené v praxi. V tomto príspevku prezentujeme distribuovaný algoritmus pre hľadanie hamiltonovských ciest na grafoch.
Keywords: smerovanie vozidiel; hamiltonovská cesta; Message Passing Interface