VYHODNOCENÍ KVALITATIVNÍCH UKAZATELŮ VEŘEJNÉ DOPRAVY (Perner's Contacts, 2010)
Článek se zabývá měřením spokojenosti cestujících a hodnocením kvality městské hromadné dopravy. Prezentované výsledky hodnocení spokojenosti cestujících byly získány na základě experimentálního ověření metodiky měření spokojenosti cestujících a hodnocení kvality veřejné dopravy. Experiment byl proveden na základě navrženého dotazníku pro anketní dopravní průzkum cestujících. Kritéria kvality byla hodnocena z hlediska cestujících v konkrétních podmínkách systému MHD v Ostravě.
Keywords: Vyhodnocení kvalitativních ukazatelů; měření spokojenosti cestujících; veřejná doprava