NÁVRH METODIKY PRE TVORBU TARIFY POPLATKOV ZA POUŽÍVANIE CESTNEJ SIETE (Perner's Contacts, 2010)
Príspevok v prvej časti definuje problém cenotvorby pri preprave kusových zásielok vplyvom mýta. Rôzne využitie vozidla pri jednotlivých prepravách spôsobuje, že nie je možné rozpočítavať mýto jednotne na všetky zásielky pri udržaní konštantnej ceny pre zákazníka pri rovnakej preprave. V ostatnej časti je spracovaný návrh novej metodiky stanovenia podielu mýta na kusovú zásielku.
Keywords: preprava; cenotvorba; mýto; cesta; zásielka