CHORVÁTSKE NÁMORNÉ PRÍSTAVY (Perner's Contacts, 2019)
Rozľahlé pobrežie a prístup k moru ponúka Chorvátskej republike široké možnosti na rozvoj prístavov. Počas dlhej a častokrát zložitej histórie sa na pobreží tejto krásnej krajiny vytvorili mnohé prístavy a dnes hrajú významnú úlohu nielen v hospodárstve Chorvátskej republiky, ale aj v živote jej obyvateľov. Medzi najvýznamnejšie prístavy patria Rijeka, Zadar, Šibenik, Split, Ploče a Dubrovník. Každý z nich je jedinečný a originálny a spoločne tvoria rozvinutý dopravný systém.
Keywords: technológia prekládky; prekládkové zariadenie; prekládka nákladu