K PODPORE POTENCIÁLU VNÚTROZEMSKEJ VODNEJ DOPRAVY (Perner's Contacts, 2019)
Potenciál európskych riek sa v súčasnosti využíva nedostatočne. Kompetentné orgány EÚ si kladú za cieľ zvyšovať potenciál vodných ciest a podporovať vnútrozemskú plavbu ako ekologický druh dopravy. Podporné programy EÚ zvyšujú povedomie o vodnej doprave, jej využitie a príspevok k dopravnej politike EÚ. Zaistením transparentnosti pri rozdeľovaní kompetencií na medzinárodnej úrovni a zavedením účinných finančných stimulov je možné zlepšiť celkové riadenie a podporiť rozvoj vnútrozemskej vodnej dopravy v rámci EÚ.
Keywords: vodná doprava; potenciál; transparentnosť; kompetencie