MERANIE ATESTOVANIE NDB ZARIADENIA V ŠPECIFICKÝCH PODMIENKACH (Perner's Contacts, 2017)
Príspevok sa zaoberá problematikou merania a vyhodnocovania nesmerového rádiomajáku (NDB) prostredníctvom letového laboratória Aerolab 1, Žilinskej univerzity v Žiline. Automatický rádiový kompas (ARK) a nesmerový rádiomaják (NDB) tvoria nastraší letecký navigačný systém, ktorý sa používa dodnes. Pracuje na pomerne jednoduchom princípe radiového vysielania nesmerového signálu z pozemného vysielača (NDB) rádiovej antény a príjmu signálu na palube prostredníctvom smerovej antény.
Keywords: rádionavigácia; lietadlo; nesmerový rádiomaják