OPTIMALIZÁCIA SIETE LINIEK VEREJNEJ DOPRAVY V REGIÓNE HORNÉHO ŠARIŠA NA SLOVENSKU (Perner's Contacts, 2017)
Článok sa zaoberá problematikou verejnej osobnej dopravy v regióne horného Šariša na východnom Slovensku. Zameriava sa tak na vnútroregionálnu prepravu, ako aj na prepojenie regiónu s okolím – predovšetkým s mestom Prešov. Návrh berie do úvahy súčasný stav dopravnej infraštruktúry, prepravné potreby obyvateľstva, dnešné nastavenie systému verejnej dopravnej obslužnosti, ako aj vybrané prevádzkové aspekty navrhnutého systému.
Keywords: osobná doprava; linky verejnej dopravy; optimalizácia; integrácia