RÝCHLO SA KAZIACE POTRAVINYA OPTIMALIZÁCIA ICH PREPRAVY PROSTRIEDKAMI CESTNEJ DOPRAVY PRI NARUŠENÍ DOPRAVNEJ CESTY (Perner's Contacts, 2017)
Každá rýchlo sa kaziaca potravina musí spĺňať svoje štandardy na konzumáciu. V prípade, že nie sú dodržané, dochádza k jej znehodnoteniu. Kvalita týchto štandardov musí byť okrem iného zabezpečená aj rýchlou prepravou rýchlo sa kaziacich potravín. Bezpečná a rýchla preprava rýchlo sa kaziacich potravín je neoddeliteľnou súčasťou cestnej prepravy tovaru. Táto preprava vyžaduje splnenie špecifických podmienok stanovených v právnych predpisoch. Príspevok je zameraný na problematiku prepravy rýchlo sa kaziacich potravín, a v prípade narušenia dopravnej siete aj na návrh optimálnej prepravnej trasy.
Keywords: bezpečnosť; cesta; narušenie; optimalizácia; potraviny; preprava; trasa; rýchlo; skaziteľný