PRÍKLAD NAVRHOVANIA SKLADOVACIEHO SYSTÉMU S VYUŽITÍM PRINCÍPOV LOGISTIKY (Perner's Contacts, 2018)
V príspevku je uvedený príklad navrhovanie skladovacieho systému s využitím princípov logistiky - systémový prístup, koordinácia, plánovitosť, algoritmické myslenie a globálna optimalizácia. Skladovanie v tomto prípade chápeme ako podsystém logistického systému a zároveň ako proces. Proces navrhovania skladovacieho systému je aplikáciou procesu navrhovania logistických systémov, ktoré je tvorene fázami: identifikácia projektu, voľba paradigmy procesu navrhovania, analýza systému, syntéza logistického systému a hodnotenie projektu. Tieto kroky sú modifikované pre návrh skladovacieho systému. Príklad navrhovania skladovacieho systému je vyjadrený v podobe vývojového diagramu. Prezentovaný postup navrhovania a vývojový diagram je možné ďalej dotvárať a dopĺňať v závislosti od problémov, ktoré môžu byť identifikované v rámci procesu navrhovania.
Keywords: navrhovanie, skladovací systém