KOMPARÁCIA ÚHRAD ZA PRÍSTUP A POUŽÍVANIE ŽELEZNIČNEJ INFRAŠTRUKTÚRY A VYBRANÝCH SERVISNÝCH ZARIADENÍ NA ŽSR OD 01.01.2019 (Perner's Contacts, 2018)
Príspevok sa stručne venuje novému spoplatňovaciemu systému úhrad za prístup a používanie železničnej infraštruktúry a servisných zariadení na ŽSR, ktorý nadobudne účinnosť od 1.1.2019 a analyzuje cenové porovnania s platným systémom, ktorý platil v období 1.1.2011 – 31.12.2018. Príspevok sa zameriava na úhrady za minimálny prístupový balík (tzv. traťová časť úhrad) a na úhrady za prístup k vybraným servisným zariadeniam – staniciam osobnej a nákladnej dopravy.
Keywords: železničná sieť, komparácia, poplatok, servisné zariadenia