NÁVRH MODELU PRE OPT IMALIZÁCIU HLADINY Z ÁSOB (Perner's Contacts, 2016)
Článok sa zaoberá optimalizáciou hladiny zásob prostredníctvom určenia vhodného spôsobu ich obstarania. Dôležité je určenie kritérií optimalizácie, ktoré sú navrhnuté na základe definovania faktorov ovplyvňujúcich určenie spôsobu obstarania. Článok obsahuje algoritmus určenia vhodného spôsobu obstarania, ktorý zohľadňuje danú sústavu kritérií a tiež návrh multikriteriálneho modelu riadenia zásob. Následne sú rozobraté konkrétne prípady zníženia nákladov a zníženia rizika nedostatku zásob aplikáciou navrhnutého modelu v porovnaní s aplikáciou jestvujúcich modelov.
Keywords: optimalizácia; zásoby; kritériá; návrh