KONŠTRUKČNÝ NÁVRH PEVNOSTNÉHO NÁRAZNÍKA TERÉNNEHO AUTOMOBILU PRE UCHYTENIE NAVIJAKA (Perner's Contacts, 2016)
Článok sa v prvej časti zaoberá legislatívnymi požiadavkami na pevnostné doplnky určené k montáži na terénne automobily. V druhej časti je predstavený konštrukčný návrh pevnostnej časti zadného nárazníka, ktorý bude vybavený ťažným navijakom a použitý na terénnom automobile Nissan Patrol tak, aby boli splnené všetky požiadavky, ktoré sú kladené v zmysle zákonov pri úprave vozidla a nahradení dielu, aby vozidlo aj po úprave spĺňalo všetky príslušné normy a nariadenia v rámci SR.
Keywords: pevnostný nárazník; konštrukčný návrh; terénny automobil