KOOPERATIVNÍ ADAPTIVNÍ SYSTÉMY PRO UDRŽOVÁNÍ RYCHLOSTI JÍZDY VOZIDLA (Perner's Contacts, 2016)
Předkládaný článek poskytuje základní přehled o kooperativních adaptivních systémech pro udržování rychlosti jízdy vozidla. Přináší informace z návrhu normy ISO / PWI 20035 o inteligentních asistenčních systémech a interpretuje je z pohledu dopravní bezpečnosti a vlivu systémů na chování řidiče.
Keywords: Asistenční systémy pro řidiče; ADAS; dopravní bezpečnost; rychlost