ZVYŠOVANIE DOPRAVNEJ BEZPEČNOSTI ZAVEDENÍM INTELIGENTNÉHO SIGNALIZAČNÉHO ZARIADENIA RMS2 (Perner's Contacts, 2016)
Príspevok je zameraný na zvyšovanie bezpečnosti dopravného procesu na svetelne riadených križovatkách v súvislosti s prejazdom vozidiel s právom prednostnej jazdy. Autorky príspevku navrhujú možnosti zavádzania systému inteligentných signalizačných zariadení RMS2, popisujú technické parametre a princíp fungovania systému.
Keywords: svetelné signalizačné zariadenie; vozidlá s právom prednostnej jazdy; zvyšovanie bezpečnosti